Feenstra, S (2013) Vleesconsumptie - Een onderzoek naar de invloed van de negatieve gevolgen van de productie en consumptie van vlees op het vleesconsumptiegedrag van de Nederlandse consument. Bachelor thesis.
|
Text
Bachelorscriptie_Sanne_Feenstr_1.pdf Download (961kB) | Preview |
Abstract
Een onderzoek naar de invloed van de negatieve gevolgen van de vleesproductie en -consumptie voor milieu, dierenwelzijn en gezondheid op het vleesconsumptiegedrag van de nederlandse consument. Door middel van literatuuronderzoek en een vragenlijst, afgenomen bij 15 respondenten. Uitkomsten zijn onder andere dat inkomen, leeftijd en huishoudensamenstelling factoren zijn die de keuzes met betrekking tot vleesconsumptie beïnvloeden, dat consumenten waarde hechten aan de negatieve gevolgen en willen dat er wat aan wordt gedaan, en dat ze er zelf ook rekening mee houden in hun consumptie maar dat dit niet altijd kunnen of willen, onder andere door het prijsverschil tussen normaal en biologisch geproduceerd vlees.
Item Type: | Thesis (Bachelor) |
---|---|
Degree programme: | Human Geography and Planning |
Supervisor: | Druijven, dr. P. C. J. |
Date Deposited: | 23 Apr 2020 05:27 |
Last Modified: | 23 Apr 2020 05:27 |
URI: | https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/1376 |
Actions (login required)
View Item |