Javascript must be enabled for the correct page display

De Europese Commissie en de Nederlandse woningcorporaties. Een onderzoek naar de implicaties van het EC-besluit voor woningcorporaties.

Jongsma, M. (2012) De Europese Commissie en de Nederlandse woningcorporaties. Een onderzoek naar de implicaties van het EC-besluit voor woningcorporaties. Master thesis.

[img]
Preview
Text
Scriptie_M_Jongsma_2012.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

In dit onderzoek staat het besluit C(2009)9963 van de Europese Commissie (EC) centraal die in 2009 is opgelegd aan de Nederlandse corporatiesector. Dit besluit legt beperkingen op voor woningcorporaties met betrekking tot staatssteun. Staatssteun is alleen nog mogelijk voor sociale huisvesting, limitatief opgesomde maatschappelijk vastgoed en aanpalende werkzaamheden (DAEB activiteiten). Voorwaarde die samenhangt met het EC-besluit is dat woningcorporaties 90% van de woningvoorraad moet verhuren aan huishoudens met een verzamelinkomen onder de gestelde inkomensgrens van € 34.085,-. Deze toewijzingsnorm moet door de corporaties worden behaald, anders worden er sancties opgelegd die tijdelijk ook staatssteun voor DAEB activiteiten stopzet. Het is een onderzoek naar de implicaties van het EC-besluit voor woningcorporaties

Item Type: Thesis (Master)
Degree programme: Real Estate Studies
Supervisor: Stijnenbosch, M. H.
Date Deposited: 23 Apr 2020 05:13
Last Modified: 23 Apr 2020 05:13
URI: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/166

Actions (login required)

View Item View Item