Elias, K. (2015) Verdringing in Groningen? Master thesis.
|
Text
Verdringing_in_Groningen.pdf Download (1MB) | Preview |
Abstract
De arbeidskansen van lager opgeleiden zijn de laatste decennia verslechterd. De toenemende arbeidsparticipatie van studenten voedt de vragen of lager opgeleiden worden verdrongen door studenten en welke motieven relevant zijn bij de keuze van werkgevers om een lager opgeleide of een student in dienst te nemen. Met behulp van diepte-interviews met horecaondernemers in Groningen, toont dit onderzoek aan dat er geen sprake is van reële verdringing van lager opgeleiden door studenten in de Groningse horecabranche. Dit komt omdat in praktijk vrijwel geen concurrentie bestaat tussen studenten en lager opgeleiden in de horecasector in Groningen. Weliswaar zijn studenten flexibeler, sneller in te werken en communicatief vaardiger, maar lager opgeleiden gaan de arbeidsplaatsen in de Groningse horecasector vanzelf al uit de weg.
Item Type: | Thesis (Master) |
---|---|
Degree programme: | Economic Geography |
Supervisor: | Venhorst, V.A. |
Date Deposited: | 23 Apr 2020 05:13 |
Last Modified: | 23 Apr 2020 05:13 |
URI: | https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/174 |
Actions (login required)
View Item |