Broeks, R. (2015) Van Groeninga tot Groningen. Bachelor thesis.
|
Text
Scriptie_Ruud_Broeks_2015_PDF.pdf Download (70MB) | Preview |
Abstract
Groningen heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot de provinciehoofdstad zoals we die nu kennen. Onder invloed van verschillende factoren heeft de stad de huidige vorm gekregen. Eén van die factoren is voedsel. Voedsel in het algemeen, en meer specifiek de productie en consumptie van voedsel. Waar eeuwen geleden huizen rondom boerengronden werden gebouwd, omdat de voedselvoorziening prioriteit nummer één was, is het tegenwoordig voor de inwoners van de stad een vanzelfsprekend ‘iets’ geworden dat er elke avond weer eten op tafel staat, zonder dat de fysieke gevolgen daarvan zichtbaar zijn. In dit onderzoek is gekeken naar de rol die voedsel speelt in de ruimtelijke ontwikkeling van de stad Groningen. De basis van dit onderzoek bestaat uit topografische kaarten en plattegronden. Aan de hand hiervan kunnen ruimtelijke ontwikkelingen bestudeerd worden en met onderbouwende literatuur kan een verklaring gegeven worden voor deze ontwikkelingen.
Item Type: | Thesis (Bachelor) |
---|---|
Degree programme: | Spatial Planning and Design |
Supervisor: | Kann, F van |
Date Deposited: | 23 Apr 2020 05:31 |
Last Modified: | 23 Apr 2020 05:31 |
URI: | https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/1801 |
Actions (login required)
View Item |