Rooij, N.L. de (2015) Ruimtelijke planning & voedselproblematiek: Ruimte voor oplossingen? Bachelor thesis.
|
Text
Bachelorthesis_Niels_de_Rooij.pdf Download (942kB) | Preview |
Abstract
In deze scriptie staat de mondiale voedselproblematiek centraal. Er wordt gezocht naar oplossingen voor de mondiale voedselproblematiek en wat de rol van ruimtelijke planning hierbij kan zijn. De mondiale voedselproblematiek is veelzijdig en valt onder te verdelen in drie kernproblemen: ecologische houdbaarheid, volksgezondheid en robuustheid. Uit analyse van diverse trends valt te concluderen dat de impact van de mondiale voedselproblematiek zal toenemen. De toename van de problematiek vraagt om specifiek beleid op het gebied van voedsel, wat er momenteel niet blijkt te zijn. Uit de scenario’s komt naar voren dat het verminderen van de vleesconsumptie en het verhogen van de voedselproductie oplossingen bieden om de voedselproblematiek te verbeteren. De rol van ruimtelijke planning bij het oplossen van de mondiale voedselproblematiek ligt met name op lokaal dan wel regionaal gebied, waar de planologie het thema voedsel meer kan betrekken in de ruimtelijke ordening.
Item Type: | Thesis (Bachelor) |
---|---|
Degree programme: | Spatial Planning and Design |
Supervisor: | F.M.G. Van Kann |
Date Deposited: | 23 Apr 2020 05:38 |
Last Modified: | 23 Apr 2020 05:38 |
URI: | https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/2404 |
Actions (login required)
View Item |