Javascript must be enabled for the correct page display

Zuivelconsumptie in China

Bos, N.A. (2013) Zuivelconsumptie in China. Bachelor thesis.

[img]
Preview
Text
Eindversie_Zuivelconsumptie_Ch_1.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

De Chinese economie is sterk gegroeid, resulterend in verandering van voedselpatronen, vooral van de zuivelconsumptie. Deze thesis analyseert de factoren die de voedselpatronen van China beïnvloeden en de gevolgen voor de zuivelindustrie. Door middel van literatuuronderzoek en interviews wordt een antwoord gegeven op de hoofdvraag: ‘Hoe hebben de voedselconsumptiepatronen, met name de zuivelconsumptie, zich in China vanaf 1978 ontwikkeld en hoe is en wordt hier mee omgegaan?’ Voor stedelijke gebieden in China is het inkomen vervijfvoudigd. Resultaat zijn nieuwe voedselpatronen. Consumptie van rijst en graan verschuift naar dierlijke consumptie. De stedelijke en verwesterde bevolking consumeert in toenemende mate zuivelproducten. Zuivelconsumptie is in het zuiden lager dan in de rest van China, zowel stedelijk als ruraal. Belangrijke factoren zijn: economische groei, urbanisatie, traditie en marketing. Binnen de zuivelindustrie is veel veranderd: er vinden kwaliteitscontroles plaats, veel schaalvergroting en specialisatie onder melkveehouderijen, een groeiend buitenlands belang en een groeiende import van zuivel.

Item Type: Thesis (Bachelor)
Degree programme: Human Geography and Planning
Supervisor: Druijven, dr. P.C.J.
Date Deposited: 23 Apr 2020 05:47
Last Modified: 23 Apr 2020 05:47
URI: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/3151

Actions (login required)

View Item View Item