Javascript must be enabled for the correct page display

Programmamanagement: Hoe programma’s kunnen helpen om beter om te gaan met een toenemende complexiteit in ruimtelijke planning

Roegholt, G.C. (2012) Programmamanagement: Hoe programma’s kunnen helpen om beter om te gaan met een toenemende complexiteit in ruimtelijke planning. Master thesis.

[img]
Preview
Text
Thesis_Roegholt.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Programmamanagement zou in tegenstelling tot projectmanagement beter om moeten kunnen gaan met veranderende omstandigheden in ruimtelijke planning. In dit onderzoek is bekeken in hoeverre een programmatische aanpak bij Rijkswaterstaat helpt om beter om te gaan met deze toenemende complexiteit in planning. Het blijkt dat er nog onvoldoende voordelen worden gehaald uit programmamanagement. In veel gevallen wordt deze aanpak echter gehanteerd om efficienter te werken en zo inkoopvoordelen te behalen. Er wordt nog te weinig op het dynamische karakter van een programma gelet. Programma's hebben hierdoor nog te veel een projectmatig karakter en zijn ze te star. Rijkswaterstaat zou meer aandacht kunnen besteden aan een erkenning van onzekerheid in de uitvoering en het begrip voor meerdere intepretaties van probleemstellingen.

Item Type: Thesis (Master)
Degree programme: Environmental & Infrastructure Planning
Supervisor: Busscher, Tim and Nijland, Ruud
Date Deposited: 23 Apr 2020 05:15
Last Modified: 23 Apr 2020 05:15
URI: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/322

Actions (login required)

View Item View Item