Vulkers, H.G. (2014) Perceptie van genetisch gemodificeerd voedsel door de Nederlandse consument. Bachelor thesis.
|
Text
ThesisHermanVulkersS2045931v3.pdf Download (1MB) | Preview |
Abstract
Biotechnologie is een groeiende sector die steeds meer invloed uitoefent op het leven van mensen wereldwijd. De acceptatie van genetisch gemodificeerd voedsel zorgt voor veel conflicterende meningen en discussies. Dit onderzoek kijkt naar de houding en perceptie van de Nederlandse consument ten opzichte van genetisch gemodificeerd voedsel. Er is gebruik gemaakt van een enquête onder 52 Nederlanders om zo de houding en perceptie van de Nederlandse consument tegenover genetisch gemodificeerd voedsel en belangrijke samenhangende zaken te peilen. De resultaten tonen dat de Nederlandse consument over het algemeen negatief tegenover genetisch gemodificeerd voedsel staat.. Het bewustzijn van de consument over genetische modificatie is slecht en zal verhoogd moeten worden om bij te dragen aan een bredere acceptatie van genetisch gemodificeerd voedsel. Om dit te bereiken zullen ook overheden, wetenschappers en bedrijven zich aan elkaar moeten aanpassen, hiervoor is begrip en meer goed gefundeerde wetenschappelijke kennis nodig.
Item Type: | Thesis (Bachelor) |
---|---|
Degree programme: | Human Geography and Planning |
Supervisor: | Druijven, P.C.J. and Groote, P.D. |
Date Deposited: | 23 Apr 2020 05:16 |
Last Modified: | 23 Apr 2020 05:16 |
URI: | https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/449 |
Actions (login required)
View Item |