Javascript must be enabled for the correct page display

Problemen in Nederland, oplossingen in Duitsland? Een vergelijkend onderzoek naar de omgang van betrokken actoren met de problematiek van bedrijventerreinen in Nederland en Duitsland.

Pereboom, D.J. (2012) Problemen in Nederland, oplossingen in Duitsland? Een vergelijkend onderzoek naar de omgang van betrokken actoren met de problematiek van bedrijventerreinen in Nederland en Duitsland. Master thesis.

[img]
Preview
Text
Eindversie_masterthesis_D.J._P_1.pdf

Download (15MB) | Preview

Abstract

In Nederland spelen er verschillende problemen omtrent bedrijventerreinen. Deze problemen worden al tientallen jaren onderkend, maar lijken pas sinds korte tijd serieus aangepakt te worden. De problematiek van bedrijventerreinen in Nederland heeft veel overeenkomsten met de problematiek van bedrijventerreinen in Duitsland. Alleen wordt er in Duitsland anders over de problematiek gedacht en anders met de problematiek omgegaan dan in Nederland. In dit vergelijkend onderzoek worden deze overeenkomsten en verschillen in beeld gebracht. Het lijkt er op dat Duitsland en Nederland op cruciale punten van elkaar verschillen, waardoor het uitwisselen en implementeren van populaire oplossingsrichtingen voor de problematiek van bedrijventerreinen niet gemakkelijk is. Verschillen tussen de twee landen, die hierbij grote struikelblokken vormen zijn: het verschil in de perceptie van de kwaliteit van een bedrijventerrein, het verschil in de relatieve schaarste van ruimte tussen de twee landen en de verschillen tussen de lokale belastingen.

Item Type: Thesis (Master)
Degree programme: Economic Geography
Supervisor: Pellenbarg, Prof. Dr. P.H.
Date Deposited: 23 Apr 2020 05:18
Last Modified: 23 Apr 2020 05:18
URI: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/586

Actions (login required)

View Item View Item