Javascript must be enabled for the correct page display

Het (on)belang van samenwerking: Een wetenschappelijke zoektocht naar succesvolle interactie van samenwerking tussen publieke en private partijen in relatie tot infrastructuurprojecten in Nederland

Galavazi, P. (2012) Het (on)belang van samenwerking: Een wetenschappelijke zoektocht naar succesvolle interactie van samenwerking tussen publieke en private partijen in relatie tot infrastructuurprojecten in Nederland. Master thesis.

[img]
Preview
Text
Master_thesis_Peter_Galavazi.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Publiek-Private Samenwerking (PPS) is een veelbesproken thema die vanuit de wetenschap en de Nederlandse politiek volop in de belangstelling staat. Ondanks deze belangstelling blijkt uit onderzoek dat de samenwerking tussen publieke en private partijen in relatie tot infrastructuur moeilijk verloopt. Dit onderzoek heeft als doel kennis te ontwikkelen en aanbevelingen voor de praktijk op te stellen, die bijdragen aan het bevorderen van deze samenwerking. Daarvoor is in kaart gebracht welke factoren het meest bepalend zijn voor een succesvolle interactie van PPSin relatie tot infrastructuurprojecten in Nederland. Aan de hand van een literatuuronderzoek en een praktijkonderzoek is achterhaald dat belangrijkste thema's zijn: belangen, organisatie, relatie en interactievorm. Vertrouwen staat aan de basis tot al deze thema's. In het discussiehoofdstuk heeft de auteur zijn persoonlijke visie gegeven en stelt dat PPS gedoemd is te mislukken als er geen vertrouwen is. Met een model is aangegeven hoe hier wel mee om te gaan.

Item Type: Thesis (Master)
Degree programme: Environmental & Infrastructure Planning
Supervisor: Leendertse, W. and Arts, E.J.M.M.
Date Deposited: 23 Apr 2020 05:21
Last Modified: 23 Apr 2020 05:21
URI: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/908

Actions (login required)

View Item View Item