Javascript must be enabled for the correct page display

1200 extra drollen door het riool!' Een onderzoek naar de meningsvorming van bewoners van Wagenborgen over de tijdelijke huisvesting van 1200 werknemers in hun dorp

Vries, I. de (2009) 1200 extra drollen door het riool!' Een onderzoek naar de meningsvorming van bewoners van Wagenborgen over de tijdelijke huisvesting van 1200 werknemers in hun dorp. Master thesis.

[img]
Preview
Text
wagenborgen1.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Dit onderzoek gaat over de meningsvorming van de bewoners van Wagenborgen over de tijdelijke huisvesting van 1200 werknemers in hun dorp. Het grootste deel van de respondenten is 'afwachtend', een kleiner deel is tegen, en het kleinste deel is voor. Deze meningen hangen samen met de woonduur in, de binding met Wagenborgen, en de belangen van de bewoners. Een eerste reactie vormden de bewoners afhankelijk van eigen ervaringen en achtergronden en stereotypen. NIMBY, 'Othering' en stereotypen over mannen speelden hierbij een rol. Een meer gevestigde mening ontstond door berichtgeving, publieke voorlichting en communicatie met andere bewoners. Argumenten van voorstanders zijn vooral van economische aard, die van tegenstanders van sociale aard. Ook contacten tussen bewoners en daarmee de sfeer in het dorp veranderden door de gebeurtenis die Wagenborgen te wachten staat.

Item Type: Thesis (Master)
Degree programme: Cultural Geography
Supervisor: Haartsen, T.
Date Deposited: 23 Apr 2020 05:22
Last Modified: 23 Apr 2020 05:22
URI: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/935

Actions (login required)

View Item View Item