eprintid: 174 rev_number: 1 eprint_status: archive userid: 1 dir: disk0/00/00/01/74 datestamp: 2020-04-23 05:13:23 lastmod: 2020-04-23 05:13:23 status_changed: 2020-04-23 05:13:23 type: thesis metadata_visibility: show creators_name: Elias, K. title: Verdringing in Groningen? ispublished: pub full_text_status: public abstract: De arbeidskansen van lager opgeleiden zijn de laatste decennia verslechterd. De toenemende arbeidsparticipatie van studenten voedt de vragen of lager opgeleiden worden verdrongen door studenten en welke motieven relevant zijn bij de keuze van werkgevers om een lager opgeleide of een student in dienst te nemen. Met behulp van diepte-interviews met horecaondernemers in Groningen, toont dit onderzoek aan dat er geen sprake is van reƫle verdringing van lager opgeleiden door studenten in de Groningse horecabranche. Dit komt omdat in praktijk vrijwel geen concurrentie bestaat tussen studenten en lager opgeleiden in de horecasector in Groningen. Weliswaar zijn studenten flexibeler, sneller in te werken en communicatief vaardiger, maar lager opgeleiden gaan de arbeidsplaatsen in de Groningse horecasector vanzelf al uit de weg. date: 2015 date_type: published thesis_type: master degree_programme: EG tutors_name: Venhorst, V.A. keywords_local: werkloosheid keywords_local: arbeidsmarkt keywords_local: Groningen keywords_local: studenten keywords_local: lager opgeleiden keywords_local: verdringing keywords_local: horeca keywords_local: motieven werkgevers language_iso: nl titleorder: Verdringing in Groningen? dbi: 5566e1bb69484 imported_item: yes date_of_import: 2020-04-22 imported_from: http://scripties.frw.eldoc.ub.rug.nl/root/ma/EG/2015/kelias/ import_source_file: theses-frw-20200422132454-5566e1bb69484.xml date_issued: 2015-01-01 citation: Elias, K. (2015) Verdringing in Groningen? Master thesis. document_url: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/174/1/Verdringing_in_Groningen.pdf