TY - THES ID - theses_frw1801 N2 - Groningen heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot de provinciehoofdstad zoals we die nu kennen. Onder invloed van verschillende factoren heeft de stad de huidige vorm gekregen. Eén van die factoren is voedsel. Voedsel in het algemeen, en meer specifiek de productie en consumptie van voedsel. Waar eeuwen geleden huizen rondom boerengronden werden gebouwd, omdat de voedselvoorziening prioriteit nummer één was, is het tegenwoordig voor de inwoners van de stad een vanzelfsprekend ?iets? geworden dat er elke avond weer eten op tafel staat, zonder dat de fysieke gevolgen daarvan zichtbaar zijn. In dit onderzoek is gekeken naar de rol die voedsel speelt in de ruimtelijke ontwikkeling van de stad Groningen. De basis van dit onderzoek bestaat uit topografische kaarten en plattegronden. Aan de hand hiervan kunnen ruimtelijke ontwikkelingen bestudeerd worden en met onderbouwende literatuur kan een verklaring gegeven worden voor deze ontwikkelingen. M1 - bachelor A1 - Broeks, R. UR - https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/1801/ Y1 - 2015/// TI - Van Groeninga tot Groningen AV - public ER -