eprintid: 449 rev_number: 1 eprint_status: archive userid: 1 dir: disk0/00/00/04/49 datestamp: 2020-04-23 05:16:37 lastmod: 2020-04-23 05:16:37 status_changed: 2020-04-23 05:16:37 type: thesis metadata_visibility: show creators_name: Vulkers, H.G. title: Perceptie van genetisch gemodificeerd voedsel door de Nederlandse consument ispublished: pub full_text_status: public abstract: Biotechnologie is een groeiende sector die steeds meer invloed uitoefent op het leven van mensen wereldwijd. De acceptatie van genetisch gemodificeerd voedsel zorgt voor veel conflicterende meningen en discussies. Dit onderzoek kijkt naar de houding en perceptie van de Nederlandse consument ten opzichte van genetisch gemodificeerd voedsel. Er is gebruik gemaakt van een enquĂȘte onder 52 Nederlanders om zo de houding en perceptie van de Nederlandse consument tegenover genetisch gemodificeerd voedsel en belangrijke samenhangende zaken te peilen. De resultaten tonen dat de Nederlandse consument over het algemeen negatief tegenover genetisch gemodificeerd voedsel staat.. Het bewustzijn van de consument over genetische modificatie is slecht en zal verhoogd moeten worden om bij te dragen aan een bredere acceptatie van genetisch gemodificeerd voedsel. Om dit te bereiken zullen ook overheden, wetenschappers en bedrijven zich aan elkaar moeten aanpassen, hiervoor is begrip en meer goed gefundeerde wetenschappelijke kennis nodig. date: 2014 date_type: published thesis_type: bachelor degree_programme: SGP tutors_name: Druijven, P.C.J. tutors_name: Groote, P.D. keywords_local: perceptie keywords_local: globalisatie keywords_local: genetische modificatie keywords_local: risico keywords_local: voordelen language_iso: nl titleorder: Perceptie van genetisch gemodificeerd voedsel door de Nederlandse consument dbi: 5315aa52e5bdf imported_item: yes date_of_import: 2020-04-22 imported_from: http://scripties.frw.eldoc.ub.rug.nl/root/ba/SGP/2014/hgvulkers/ import_source_file: theses-frw-20200422132454-5315aa52e5bdf.xml date_issued: 2014-01-01 description_company: Rijksuniversiteit Groningen citation: Vulkers, H.G. (2014) Perceptie van genetisch gemodificeerd voedsel door de Nederlandse consument. Bachelor thesis. document_url: https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/449/1/ThesisHermanVulkersS2045931v3.pdf