Stutterheim, E. T. (2013) De Eetbare stad. Bachelor thesis.
|
Text
final_version_scriptie_Ellen.pdf Download (1MB) | Preview |
Abstract
Door de groeiende wereldbevolking neemt de druk op de ruimte toe, groeit de behoefte aan leefbare structuren in de stad en is er een grotere vraag naar herkenbaar en lokaal voedsel. Stadslandbouw komt door die ontwikkelingen de laatste decennia weer meer in de aandacht te staan. Vormen van stadslandbouw zijn erg divers, zowel geografisch als qua schaal en professionaliteit. Men spreekt vaak over de gehele range van stedelijke voedselproductie, van volkstuinen tot professionele stedelijke voedselproductie in of aan de rand van de stad. Stadslandbouw levert geen substantiële bijdrage in de voedselvoorziening en zal dat voorlopig ook niet doen. Het is ook nog te vroeg voor harde uitspraken over de rol van stadslandbouw als duurzaam systeem, maar het draagt wel bij doordat het aspecten van sociale, ecologische en economische duurzaamheid in zich heeft. In de gemeente Groningen neemt de aandacht voor stadslandbouw toe. Vooral burgerinitiatieven gericht op leefbaarheid zijn een succes.
Item Type: | Thesis (Bachelor) |
---|---|
Degree programme: | Human Geography and Planning |
Supervisor: | Druijven, P.C.J. |
Date Deposited: | 23 Apr 2020 05:23 |
Last Modified: | 23 Apr 2020 05:23 |
URI: | https://frw.studenttheses.ub.rug.nl/id/eprint/1018 |
Actions (login required)
View Item |